Your browser does not support SVG
Ferma Transmeteorit

Agricultura

Din punct de vedere economic, dezvoltarea comunei se bazeaza in special pe sectorul agricol, care inregistreaza un trend pozitiv, de la un an la altul, in special pe directia culturilor de cereale si legume (radacinoase).

Chiar daca pe raza comunei se afla cateva stane, totalul ovinelor si craprinelor depasind o mie, zootehnia ar putea fi un sector cu premize consistente de dezvoltare.

Comuna Sarichioi

Potential Economic

Constructiile, viticultura, pescuitul si acvacultura sunt sectoare ale economiei in plina crestere la nivel de comuna.

Mestesugurile traditionale sunt si ele bine reprezentate, pe langa recoltarea si prelucrarea stufului, existand inca tamplari, pietrari si sobari.

Totusi, potentialul turistic este departe de a fi valorificat, zona pretandu-se excelent pe agroturism, ecoturism si in general tot ce inseamna turism lent.

Casa Filip Sarichioi - Comuna Sarichioi
Casa Filip Sarichioi - Comuna Sarichioi
energie verde

Potential Eolian

Datorita pozitiei geografice, un avantaj al comunei este potentialul eolian. Cu cele 4000-5000 de ore de vant pe an si o intensitate medie de 7,2 m/s, Dobrogea este locul ideal pentru amplasarea de turbine eoliene. Specialistii o descriu ca cea mai fecunda regiune de pe continent, doar nordul Scotiei apropiindu-se ca potential.

Comuna Sarichioi este amplasata in jumatatea de est a regiunii, cu iesire directa la lac si aproape de delta, beneficiind de un varf de 5000 de ore de vant pe an. Din pacate insa, din totalul de 4658 turbine eoliene existente in Dobrogea in anul 2018, pe raza comunei se afla doar 12 unitati.

Translate ยป