Your browser does not support SVG

Delta
Dunarii

Fara doar si poate, Delta Dunarii este principala atractie a Dobrogei, un adevarat paradis natural unde merita sa petreceti cel putin o zi.

Chiar daca se poate ajunge in delta si direct din Sarichioi, traversand cu barca Lacul Razim, noi va sugeram sa folositi mai degraba ca punct de imbarcare portul turistic de la Murighiol sau cel din Tulcea (ambele la 30min distanta cu masina).

Excursii recomandate: Satul si Padurea Letea; Mila 23, Satul si Padurea Caraorman; Satul Sf.Gheorghe si Insula Sacalin; Orasul si Plaja Sulina.

Dobrogea
Antica

Parcurgand acest itinerariu, in prima parte a zilei veti descoperi Jurilovca, Capul Dolosman si Cetatea Argamum, trei puncte de interes prezentate in pagina de atractii turistice.

Veti continua apoi vizitand Histria, cel mai important sit arheologic din Dobrogea, o cetate fondata de grecii din Milet in anul 657 i.Hr., aceasta fiind cea mai veche asezare umana de pe intreg teritoriul tarii si prima cetate pontica de pe harta Imperiului Roman.

Iar daca va doriti, inainte de a ajunge la Histria, puteti descoperi si misterioasa biserica ingropata din Istria, unica in tara din punct de vedere arhitectural.

Triunghiul
Manastirilor

Prima oprire din aceasta excursie de o zi va fi la Manastirea Celic-Dere, fondata de doi calugari lipoveni in anul 1841 intr-o microdepresiune inconjurata de dealuri joase si paduri frumoase. Veti continua apoi vizitand Manastirea Saon si Manastirea Cocos.

Bazilica Paleocrestina de la Niculitel este surpriza acestui itinerariu, fiind construita in sec.IV d.Hr. de imparatul roman Valerius. Dupa care, va veti incheia ziua vizitand Podgoria Sarica-Niculitel, cel mai vechi areal viticol din Dobrogea, furnizorul casei regale in prezent. Crama Dobrogeana de aici ofera pranzuri traditionale si diferite degustari de vinuri.

Muntii
Macin

Localizati in extremitatea nord-vestica a Dobrogei, Muntii Macin sunt cei mai vechi munti ai Romaniei si printre cei mai batrani din Europa. Chiar daca altitudinea maxima abia ajunge la 467m in Vf.Tutuiatu, sunt numeroase locuri in care pantele devin destul de abrupte.

Traseele cele mai multe pornesc din satul Greci si pot fi parcurse fara prea mare efort de oricine are un minim de conditie fizica si incaltaminte adecvata. Iar daca tot ajungeti in Greci, opriti-va inainte la Centrul de Informare si Vizitare, o surpriza foarte placuta.

Translate »